Pályázat

SAJTÓKÖZLEMÉNY

ENERGETIKAI FEJLESZTÉS MEGVALÓSÍTÁSA A SATU PACK KFT-NÉL

Európai Uniós forrás segítségével energetikai fejlesztés megvalósítására került sor a Satur Pack Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. gércei szkhelyén, a GINOP-4.1.4-19-2020-03022 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020 GINOP-4.1.4-19 megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása című pályázati kiírására benyújtott projekt 9,19 millió Forint támogatásban részesült.

A pályázó vállalkozás alapítására 2004-ben került sor, Satur Pack Bt.-ként, majd átalakulással Kft.-vé alakult. A kezdeti időszakban a vállalkozás Sárváron volt jelen, de 2007-ben a jelenlegi működési és egyben fejlesztési helyszínre telepítette át gazdasági tevékenységét. A vállalkozás telephelye Gércén található. A vállalkozás fő tevékenysége csomagolóanyagok gyártása. A vállalkozás fejlesztéssel érintett telephelyén műanyag csomagolóanyagok gyártása zajlik, tevékenységei közé alapvetően a pe fólia gyártása, légpárnás fólia készítése, habfólia előállítása tartozik, az alábbiak szerint:

  • Tasakok
  • Zsákok
  • Lapok, ívek
  • Tekercsek

Ezen túl méretre konfekcionálás, nagyméretű zsákok gyártáss, rollos szemetes zsákok gyártása is megtalálható a portfólióban. A vállalkozás tulajdonosának kapcsolt-partner vállalkozásai nincsenek. Alkalmazotti létszáma 12-15 fő között mozog. A tevékenység végzéséhez szükséges teljes infrastruktúra rendelkezésre áll, a telephely saját tulajdonban van, a likviditási mutatói mindenkor megfelelnek a megfelelő mértékű árukészlet biztosításához, ami hozzájárul a vevők gyors, magas színvonalú kiszolgálásához.

A kedvezményezett neve: SATUR PACK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
A projekt címe: Energetikai fejlesztés megvalósítása a SATUR PACK KFt-nél
Megvalósítás helyszíne: 9672 Gérce, Kossuth utca 62. C. ép. 59/3 hrsz.
A beruházás megvalósításának ideje: 2021.05.11-2022.01.30.
Beruházás összköltsége: 16.700.000 Ft
Elnyert, szerződött támogatás összege: 9.185.000 Ft
Támogatás mértéke: 55 %

Beruházás rövid bemutatása:

A fejlesztés célja a vállalkozás saját telephelyének energetikai fejlesztése volt. A beruházás keretében az alábbi tevékenységek megvalósítására került sor: -49,84 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítése

A fejlesztés indokaként nevesíthető volt, hogy a vállalkozás a tevékenységének ellátásához, működésének biztosításához semmiféle megújuló energia előállító technológiával nem rendelkezett. A fejlesztéssel érintett épület a vállalkozás telephelyen. Az épület energetikai felújítással az energetikai követelmények megfelel. A napelemes rendszer telepítésére a pályázati feltételrendszernek megfelelő borítású tetőn került sor. A fejlesztés hatására az épület villamos energia ellátását 100 százalékos mértékben a napelemes rendszer elégíti ki, így elmondható, hogy a működésre a beruházás megvalósítása ugyan közvetlen hatással nem bírt, de az üzemi költségeket csökkentette. Összességében tehát a vállalkozás működési költségei optimalizálódtak. A beruházás a fejlesztéssel érintett ingatlan értékét növelte, a vállalkozás pénzügyi mutatóit javította, s már középtávon biztosítja az alapot a következő beruházások és fejlesztések megvalósításához. A fejlesztés megvalósításával a piaci részesedés gyorsabb ütemben növelhető. A költségek optimalizálása a működési költségek leszorításával hozzájárult az üzemi eredmény javulásához.

A telepített rendszer műszaki paraméterei az alábbiak szerint mutatható be:
-Sharp NU-JD445 445W - 112 db
-SolarEdge SE 25K - 1 db - inverter
-SolarEdge SE 17K - 1 db - inverter
-hozzá tartozó szerelési anyagok

A megvalósítás során a vállalkozás problémába nem ütközött, a napelemes rendszer beszerzése és telepítése zökkenőmentesen zajlott.

A projekt száma: GINOP_PLUSZ-1.2.2-22-2022-03040

A projekt címe: Eszközbeszerzés a Satur Pack Kft.-nél

Szerződő neve: SATUR PACK Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Megvalósulás helyszíne: Gérce (sárvári járás)

A projekt bemutatása:

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP Plusz) keretében megjelent GINOP_PLUSZ-1.2.2-22 Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program keretében 8,73 millió forint értékű vissza nem térítendő támogatást nyertünk, melyet nagyértékű eszköz beszerzésére fordítunk. Az elnyert támogatásból anyagmozgatási tevékenységünket tervezzük hatékonyabbá tenni egy korszerű minirakodó beszerzésével. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg. A fejlesztés során beszerzett új rakodógép gyorsabban kiszolgálja majd a gyártási egységeket, időt takarítva meg és ezáltal hozzájárul a termelékenységünk növeléséhez. A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.01.31.

Követelmények:

  • • a projekt pénzügyi zárásáig a honlapon megtalálhatónak kell lennie
  • • a főoldalon jól látható helyen legyen elérhető az európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztéseket bemutató oldal, vagy menüpont, ami egy aloldalra mutat
  • kedvezményezetti infoblokk, a láthatósági területen kell lennie megnyitáskor, görgetést nem igénylő pozícióban